2014年6月4日 星期三

本世紀末日本平均気温上升6.4度

A few weeks ago the FNN News on-line reported the following:

今世紀末に日本の平均気温が6.4度上がるとの中間報告書 環境省

温暖化の影響で、今世紀末には、日本の平均気温が6.4度上がり、熱中症などの死者数が、現在の2倍以上に増えるとの中間報告書を、環境省の研究チームがまとめた。
報告書では、このまま温暖化が進めば、今世紀末には、日本の平均気温が最大で6.4度上がり、熱中症などの死亡者数が、現在の2倍以上に増えるという。
また海面の水位は、最大で63cm上昇し、その場合、全国の砂浜のうち、85%が失われると推定している。
日本が亜熱帯化することで、コメの品質が低下するとしたほか、みかん(温州みかん)は西日本で生産できる地域が半減する一方で、亜熱帯性の果実である「タンカン」が、北海道と東北を除く地域で生産できるようになるとしている。
研究チームは、「温暖化のもたらすリスクが巨大になるのを防ぐために、温室効果ガスを大幅に削減することが必要」と指摘している。(03/17 12:49)

(試譯文)
By the end of this century the average temperature in Japan would go up by 6.4 degrees due to the influence of the warming; a research team of the Ministry of Environment compiled an interim statement showing that death tolls, such as heatstroke, would increase by more than doubling the present.

This report said that if warming progressed as it was, by the end of this century the average temperature of Japan would go up by 6.4 degrees at the maximum, and that death tolls, such as heatstroke, would increase by more than doubling the present.

Moreover, the sea surface water level would go up by 63 cm at the maximum, and it was presumed that 85% of the sandy beach across the country would be lost in that case.

While the quality of rice would deteriorate because Japan would become a subtropical-zone, the area on the western part of Japan where mandarin oranges (Satsuma mandarin) could be produced would be halved, and that the "Tankan", a subtropical fruits, could be produced in all area except for Hokkaido and the northeast.

The research team had indicated that "in order to prevent the warming to post a huge risk, to sharply reduce greenhouse gas is required".


I have doubt that the greenhouse gas would be reduced sharply in the foreseeable future world- wide.

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