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日本の「和食」無形文化遺産に登録決定
12月5日 0時13分
ユネスコ=国連教育科学文化機関は、アゼルバイジャンで開かれている政府間委員会で4日、日本の「和食」の食文化が世代を越えて受け継がれているなどとして、無形文化遺産に登録することを決めました。
「和食」の食文化は、東日本大震災の原発事故で広まった風評被害を解消しようという民間からの声を受ける形で去年3月、日本政府がユネスコに提案していました。関係者からは今回の登録によって、世界的に和食の人気が一層高まり、日本の食材の輸出拡大にも一役買うのではないかと期待の声が上がっています。
「和食」の食文化は、東日本大震災の原発事故で広まった風評被害を解消しようという民間からの声を受ける形で去年3月、日本政府がユネスコに提案していました。関係者からは今回の登録によって、世界的に和食の人気が一層高まり、日本の食材の輸出拡大にも一役買うのではないかと期待の声が上がっています。
(試譯文)
On the 4th
at the inter-governmental panel of UNESCO, the United Nations Educational,
Scientific and Cultural Organization currently held in Azerbaijan decided to
register the "Japanese-style food" of Japan as an intangible cultural
heritage because its gastronomic culture had been inherited exceeding the
generations etc.
The
Japanese government, having received in the form of voices from the private
sector the need to eliminate the damage caused by rumors which spread by the
nuclear power plant disaster of the Great East Japan Earthquake, proposed the
gastronomic culture of "Japanese-style food" to UNESCO in March last
year. According to the people concerned, by this registration, the popularity
of Japanese-style food would be increased further globally, and there was an
increasing voice of expecting the registration might play a role in expanding
the export of Japanese foods.
I like
eating Japanese-style food, in particular sushi and sashimi.
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