2013年12月16日 星期一

「和食」被登録成為無形文化遺産

Recently the NHK News on-line reported the following:

日本の「和食」無形文化遺産に登録決定

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ユネスコ=国連教育科学文化機関は、アゼルバイジャンで開かれている政府間委員会で4日、日本の「和食」の食文化が世代を越えて受け継がれているなどとして、無形文化遺産に登録することを決めました。
「和食」の食文化は、東日本大震災の原発事故で広まった風評被害を解消しようという民間からの声を受ける形で去年3月、日本政府がユネスコに提案していました。関係者からは今回の登録によって、世界的に和食の人気が一層高まり、日本の食材の輸出拡大にも一役買うのではないかと期待の声が上がっています。
(試譯文)
On the 4th at the inter-governmental panel of UNESCO, the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization currently held in Azerbaijan decided to register the "Japanese-style food" of Japan as an intangible cultural heritage because its gastronomic culture had been inherited exceeding the generations etc.

The Japanese government, having received in the form of voices from the private sector the need to eliminate the damage caused by rumors which spread by the nuclear power plant disaster of the Great East Japan Earthquake, proposed the gastronomic culture of "Japanese-style food" to UNESCO in March last year. According to the people concerned, by this registration, the popularity of Japanese-style food would be increased further globally, and there was an increasing voice of expecting the registration might play a role in expanding the export of Japanese foods.


I like eating Japanese-style food, in particular sushi and sashimi.

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