2021年6月3日 星期四

An English study - Drinking alcohol has a negative effect on the brain regardless of amount

Recently CNN.co.jp reported the following:

量にかかわらず飲酒は脳に悪影響 英研究

2021.05.20 Thu posted at 16:55 JST

ロンドン(CNN) 飲酒に「安全な」レベルというものは存在せず、アルコールの摂取が増えればそれに関連して脳の健康は悪化するとの新たな研究結果がこのほど発表された。

この未査読の観察研究では、英オックスフォード大学の研究者らが英国内の2万5000人からアルコールの摂取量を申告してもらい、各自の脳の断層写真との関連を調べた。

オックスフォードの上級臨床研究者で論文の筆頭著者を務めたアニヤ・トピワラ氏によれば、調査の結果、飲酒が脳の灰白質に影響を及ぼしていることが分かった。灰白質とは、脳の中で情報を処理する重要な部位を構成する領域を指す。

トピワラ氏は電子メールで「酒量が増えるほど、灰白質の容量は小さくなる」「脳容量は年齢とともに縮小するが、その度合いは認知症でより深刻化する。脳が小さくなれば、記憶に関するパフォーマンスの低下にもつながる」と説明した。

研究チームは特定の飲酒パターンや酒の種類、その他の健康条件によってアルコールが脳に及ぼす影響が変化するかどうかも検証した。

その結果、飲酒に「安全な」レベルは存在せず、どれだけ少量でもアルコールを摂取すればその分脳の健康は悪化することが分かった。また酒の種類で悪化の度合いが変わる証拠は見つからなかったとした。

一方で高血圧や肥満、大量飲酒といった特定の条件が加わることでリスクがより高まる可能性はあると付け加えた。

「飲酒は『適量』なら無害もしくは何らかの予防効果さえあると考える人があまりに多い」「認知症のような神経変性疾患の『治療法』がまだ見つかっていない以上、脳損傷を防ぎ得る要因について知ることは公衆衛生にとって重要だ」(トピワラ氏)

量にかかわらずアルコールの摂取には健康リスクがあることは過去の研究でも指摘されてきた。

ロンドン大学キングス・カレッジの客員臨床研究員で高齢者の精神医学を専攻するトニー・ラオ氏はCNNの取材に答え、今回の研究結果について、サンプルの多さから偶然表れたものとは考えにくいとの見方を示した。

同氏は過去の研究にも共通する傾向がみられるとしたうえで、たとえリスクの低い飲み方であってもアルコール摂取は脳への悪影響という意味で従来の想定以上の役割を果たしていることが証明されたと分析。その度合いは喫煙など他の多くのリスク要因を上回ると述べた。

Translation

London (CNN) - There eas no "safe" level of drinking, and a new research had recently announced that increased alcohol intake had resulted in associated deterioration of brain health.

In this unpeer-reviewed observational study, researchers at the University of Oxford in the United Kingdom asked 25,000 people in the country to report their alcohol intake and examined their connection with tomographic photographs of their brains.

According to Anya Topiwala, senior clinical researcher at Oxford and the lead author of the treatise, the study found that drinking affected the gray matter of the brain. Gray matter referred to the areas of the brain that made up important parts of the body that process information.

Topiwala said in an email explained that, "As the amount of alcohol increases, the volume of gray matter decreases”; "Brain capacity decreases with age, but the degree is more serious in dementia. When the brain become smaller, it leads to poor memory performance. "

The team also examined whether certain drinking patterns, types of alcohol, and other health conditions would change the influence of alcohol on the brain.

They found that there was no "safe" level of drinking, and that drinking alcohol in any small amount would worsen brain health. No evidence was found that the degree of deterioration woul vary in relation  to the type of liquor.

He added that certain conditions, such as high blood pressure, obesity, and heavy drinking, could increase the risk.

"Too many people think that drinking is harmless, or even has some preventive effect if it is at the 'appropriate amount'." "Because no 'cure' for neurodegenerative diseases such as dementia has not been found yet, knowing the factors that can prevent brain damage is important for public health. " (Mr. Topiwala)

Past studies had pointed out that alcohol consumption, regardless of amount, poses a health risk.

Tony Rao, a visiting clinical researcher at London University King's College who was majoring in psychiatry for the elderly, in responded to CNN's interview showed a point of view that it was unlikely that the research result appeared by chance as there were large number of samples.

On top of seeing a common tendency with past research, in analysis he proved that even if it was a low-risk way of drinking, there was an implication that alcohol consumption had play a negative role in affecting the brain beyond conventional expectations. He said the negative degree exceeded many other risk factors such as smoking.

              So, this study points out that alcohol consumption, regardless of amount, can pose a health risk. But I think that the habit for human to drink alcohol will probably continue regardless of this report.  The German will continue to drink beer, the Russian consume vodka, the Japanese enjoy sake, and the French love cognac.

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