2015年4月13日 星期一

膽固醇“不用擔心摂取過量”....美國諮詢委員会報告

A few weeks ago the Yomiuri News on-line reported the following:
コレステロール「過剰摂取心配ない」米報告書
20150223 1921
 【ワシントン=中島達雄】とり過ぎると健康によくないとされてきた食品のコレステロールについて、米政府の諮問委員会は「過剰摂取を心配する必要はない」とする報告書をまとめた。
 米政府は今年中に食生活指針を改定するが、1日300ミリ・グラム以下という摂取量の目安が撤廃される可能性がある。
 これまで、卵やエビなどコレステロールが多いものを食べ過ぎると、血中のコレステロールが増えて動脈硬化を引き起こし、心筋梗塞や脳卒中などの病気につながるとされてきた。
 しかし、米保健福祉省と農務省の食生活指針諮問委員会が、コレステロール摂取量と血中コレステロールの関係を調べたところ、両者の関連性を示す証拠はなかったという。
 日本では、厚生労働省が昨年3月にまとめた食事摂取基準の2015年版から、生活習慣病予防のためのコレステロール摂取の目標量を廃止している。
 寺本民生・帝京大臨床研究センター長は「摂取量が血中コレステロール値に与える影響には個人差がある。摂取量に一律の基準を設ける必要はなく、血中の値が高い人は個別に医師から指導を受けるのが望ましい」としている。

(試譯文)

   On the perception that it was no good for health to in-take too much cholesterol through food consumption, an advisory Committee of the U.S. government gathered a report which supposed that "there is no need to worry about excessive absorption".

   The U.S. government would revise the dietary guidelines within this year and there was a possibility that the rule of thumb of taking 300 millimeters gram and below a day would be abolished.

   The present understanding was that when egg and shrimp, something with a lot of cholesterol, were eaten too much, it would increase cholesterol in the blood and cause arteriosclerosis, and would lead to sickness of myocardial infarction and apoplexy.

   The Health and Welfare Ministry of the US, together with the Advisory Committee on Dietary Guidelines under the Department of Agriculture, having checked the relation between cholesterol in-take and cholesterol in blood said that there was no evidence to indicate a relationship.

    In Japan the Ministry of Health, Labor and Welfare deleted the target amount of cholesterol absorption for common disease prevention from the 2015 edition of meal absorption standard compiled in March last year. 

  Tamio Teramoto, the head of the Teikyo University Clinical Research Center said that "the influence on blood cholesterol level caused by the in-take is individually different. There is no need to set up a uniform standard on in-take, and it is desirable that a person with a high level in blood to seek guidance from a doctor individually".


It is interesting to note the suggestion that there is no relationship between cholesterol in-take from food and the cholesterol level in blood.

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