2019年3月7日 星期四

Rising risk in premature death due to "super processed food" - French research


Last month CNN.co.jp reported the following:
「超加工食品」で早死にのリスク上昇 仏研究
2019.02.15 Fri posted at 17:50 JST
  (CNN) 食生活の中で高度に加工された「超加工食品」の占める割合が大きい人ほど、早死にするリスクが高くなるとの研究結果が報告された。

フランスの研究チームが米医学誌「JAMA内科学」に論文を発表した。

チームによれば、超加工食品は工場で複数の材料から作られ、一般に技術上、外観上の理由から添加物が含まれている。そのまま、あるいは温めるだけで手軽に食べられる食事やスナック、デザートとして、ここ数十年で急速に普及した。これまでの研究で肥満や高血圧、がんとの関連が指摘されている。

チームは超加工食品と早死にするリスクの関連性を調べるため、フランスに住む45歳以上の成人4万4551人に協力を依頼した。参加者の平均年齢は57歳で、女性が約73%を占めた。

参加者は2年間、半年ごとに24時間の飲食記録を提出し、BMI(体格指数)などの数値や活動量、社会人口学的属性についての質問にも答えた。

参加者が飲食した総量のうち超加工食品の占める割合を計算すると、重量ベースで平均約14%、カロリーベースで同約29%に上っていた。

研究期間中に602人の参加者が死亡した。喫煙などの要因を調整したうえで計算したところ、超加工食品の割合が10ポイント増えるごとに、死亡リスクは14%以上高くなることが分かったという。

チームはこの結果について、超加工食品に含まれる添加物や保存中に包装材から移る化学物質、高温処理などの加工自体が影響している可能性を指摘した。

これに対して専門家からは、「超加工食品」という分類は範囲が広すぎ、どの要因がリスクにつながるのかを特定できないと批判する意見も出ている。

Translation

(CNN) Research results showed that a higher risk of premature death was being reported among people consuming a larger proportion of "super processed foods" in the dietary habit.


The French research team published a paper on the American medicine journal "JAMA Internal Medicine".

According to the team, super processed food was made from multiple materials in the factory and generally contain additives for both technical reasons and outward-looking reasons. The food had spread rapidly in recent decades because meals, snacks and desserts could be eaten easily by simply warming them up. Previous studies had pointed out that they were related to obesity, hypertension and cancer.

In order to investigate the relationship between super processed food and risks of premature death, the team asked for cooperation from 45,551 adults over 45 years of age living in France. The average age of participants was 57 years, and women accounted for about 73%.

Participants submitted 24-hour eating and drinking records every six months for two years and answered questions about numerical values ​​such as BMI (body mass index), activity levels, and social demographics attributes.

When calculating the proportion of super processed food among the total food consumed by participants, the average went up to about 14% on a weight basis and 29% on a calorie basis.

During the studying period, 602 participants died. Calculated after adjusting factors such as smoking, it was found that the risk of death would increase by 14% or more when the percentage of super processed food was increased by 10 points.

About this result, the team pointed out that it might be affected by additives contained in the super processed food, by the chemical substances transferred from packaging materials during storage, and by the food processing itself such as high temperature treatments.

On the other hand, some experts criticized that the classification of "super processed food" was too broad and what factors might lead to the risk could not be identified.

          It seems that to avoid eating super processed food could be a wise decision.



沒有留言:

張貼留言